Следвайте Гласове в ТелеграмМного съм благодарен затова, че хората в България

...
Следвайте Гласове в ТелеграмМного съм благодарен затова, че хората в България
Коментари Харесай

Зеленски към Радев: За какъв конфликт говорите, това е война!

Следвайте " Гласове " в Телеграм

" Много съм признателен по тази причина, че хората в България подслониха огромен брой украинци. Те схващат, че това не е спор, а война. Трябва да сложим точките. Имаме право на това, тъй като войната е на наша земя. Един от опитите за шантаж на Русия бяха посредством енергоносителите. Това не е война за безсилие на света, а за избиването на украинци ". 

Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски пред президента на България Румен Радев. 

Той означи, че е значима декларацията подписана сред двете страни.

И попита Румен Радев, в случай че България е в същата обстановка и не й оказват помощ с оръжие, какво ще прави тогава.  

" Недай си боже някоя покруса да стане и вие да сте на моето място. И в случай че не ви оказват помощ с оръжие хора, които имат общи полезности, какво ще вършиме тогава? Ще кажете: " Путин, взимай български територии? ”. Не, вие като президент няма да допуснете компромис със сувереността си ", сподели украинският президент. 

" Вие няма да допуснете компромис, сигурен съм ", съобщи той. 

" Не подкрепяте оръжия за Украйна, с цел да не отслабне вашата войска или не подкрепяте усилването на Украйна? ", този въпрос зададе президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на срещата му с президента Румен Радев. 

" Вашата войска и всичко, каквото имате ще бъде незадоволително да воювате с Русия, в случай че пристигна тук. Не тъй като имате слаба войска, тя е мощна, хората ви са положителни. Мощната войска значи на първо място хора. Но би било незадоволително да воювате срещу страна от 160 милиона души "  

Каква дипломация още да използваме?

След реплики на Радев за потребността по-често да се търси решение с дипломация Зеленски още веднъж възрази: " Каква дипломация още да използваме? " Даде образец със Запорожката АЕЦ - тематика, по която " Организация на обединените нации поддържа връзка с Русия ", там работи украински механически личен състав, а Киев приканва за демилитаризиране.

" Руснаците превзеха централата, с цел да провокират рецесия... Какви повече дипломатически старания? Не можете да обясните, че Украйна нещо там блокира. " Следващият образец бе със договорката за украинското зърно: съгласно него турският президент Реджеп Тайип Ердоган и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш " се хващат за главата ". " Русия всеки ден мисли по какъв начин зърното да не върви. Ние не направляваме този кулоар, Русия го завзе в нарушаване на закона, в нашите териториални води. " " Организация на обединените нации не може да се контракти с Русия. Разбирате ли, това е въпросът. "

Путин желае просто да ни избие

Владимир Путин не просто води война, той няма да се успокои, до момента в който не ни избие. Не можете да се договорите с него. През 2014-2015 година имаше няколко съглашения, с които Франция и Германия включиха Русия за Украйна. Но задачата на Москва се оказа да завоюва време да се въоръжи, с цел да ни унищожи. Няма друга причина. А ние просто желаеме да живеем. Мога още да продължа в тази посока. "

Ако ви връхлети покруса, какво ще извършите?

Войната не се преценява с дистанциите. Не дай Боже, някоя покруса да ви сполети и Вие да бъдете на моето място ", продължи Зеленски във връзка неприемането от Радев на изпращането на въоръжение за Украйна.

" И в случай че не ви оказват помощ с оръжие хора, имащи общи полезности с вас, какво ще извършите? Като главнокомандващ и президент съм сигурен, че няма да извършите компромис. С вас сме гаранти на конституциите на нашите страни, да ги защитим, да ги предадем на бъдещите генерации.

Ваше право е да не подкрепяте оръжейната помощ, само че съм уверен, че в Европейски Съюз един ден ще бъдем дружно, и имам вяра, че Украйна и Европа би трябвало да имат общи полезности. Не може да се заема балансираща позиция по отношение на Русия. Русия желае да унищожи Европа. "

Това не е " спор ", а война

След като президентът Румен Радев назова протичащото се в Украйна " спор ", Володимир Зеленски отвърна: " Благодаря, че хората на България подслониха огромен брой украинци. Българите знаят, че това не е спор, а война. Хората бягат от война, която е извънредно на наша земя. Изключително тъкмо знаем, че това не е спор. "

" Ако това е спор, страната няма да се напуща от милиони хора. Имаме това право, тъй като войната е на наша територия. Много благодаря, че през днешния ден бяха подписани значими заявления в региона на енергетиката. Един от опитите за шантаж на Руската федерация е посредством цените на енергоносителите и след това посредством завладяването на Запорожката АЕЦ. Превземането на тази централа също не е спор, а война "

По мотив паниката на Радев за " протичащото се в атомната централа " той добави: " Окупацията на Запорожката АЕЦ също не е " спор ". Това е война за изтощението на Украйна, за избиването на украинци, не на жители на други страни. "

 

Източници: Дневник, dariknews.bg, " 24 часа "

 

 

 

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР